
مهم ترین اتصالات پلی اتیلن!
اتصالات پیچی یا دندهای یا رزوهای : مقاومت این اتصالات تا فشار ۱۰ اتمسفر است و به دلیل قابلیت باز و بسته شدن میتوانید چندین بار از آنها استفاده کنید. همچنین این نوع از اتصالات به صورت نر و ماده تولید میشوند که برای پروژههای انتقال آب و آبرسانی مورد استفاده قرار میگیرند. از انواع این دسته میتوان به: سه راه مساوی، سه راه نر، سه راه ماده، زانو مساوی، زانو نر، زانو ماده، رابط مساوی، رابط نر، رابط ماده، تبدیل، و درپوش انتهایی اشاره کرد.
اتصالات جوشی فشار قوی : همانطور که از نامش مشخص است به وسیله جوش لب به لب به لوله پلی اتیلن متصل میشوند و در صنایع آب فاضلاب و آتنشنشانی کاربرد دارند.
اتصالات گازی (الکتروفیوژن) : اتصالات الکتروفیوژن هم مانند جوشی از جوش دادن برای اتصال به لوله استفاده میشود با این تفاوت که در این نوع از جوش الکتریکی استفاده میشود که دقت و مقاومت بیشتری دارد و در صنایع پتروشیمی، نفت و گازرسانی کاربرد دارد.
اتصالات فلنچی : در این روش لولهها با صفحههای گرد فولادی به نام فلنچ، که قابلیت پیچ و مهره شدن دارند به هم متصل میشوند. این نوع از اتصالات به دلیل مقاومت بالا بیشتر در صنعت گاز استفاده میشوند.
اتصالات آبیاری قطره ای : این دسته از اتصالات لوله پلی اتیلن بیشتر بر روی لوله ۱۶ میلیمتر نصب میشوند و با هدف تنظیم میزان رسیدن مقدار آب به محصولات کشاورزی در آبیاری قطرهای و بارانی مورد استفاده قرار میگیرند. از انواع این اتصالات میتوان به رابط ۱۶، دریپر، بابلر، آبپاش، شیر انشعاب، سه راه ۱۶، سر شلنگ، زانو ۱۶، فیلتر دیسکی و توری، شیر خودکار، شیر توپی، هانتر، نتافیم و میکروجت اشاره کرد.
اتصالات فاضلابی : این اتصالات برای متصل کردن و تغییر مسیر لولههای فاضلابی در ساختمانها به کار میروند و از جوش لب به لب برای این منظور استفاده میشود.
کمربند پلی اتیلن : برای انشعاب گیری از لولههای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
نکته بسیار مهم در هنگام استفاده از انواع اتصالات فوق این است که قطر لولههای پلی اتیلن باید با سایز و ابعاد اتصالات متناسب باشند. برای نصب این تجهیزات در خطوط لوله به استانداردهای معتبر صنعتی نیاز است که در مراجع معتبر میتوان به آنها دسترسی داشت. بازرسی در حین عملیات نصب لوله و اتصالات نیز از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.